torsdag 30 mars 2023

Vattentorn till salu!

Vet inte om det är ett knep att undkomma kostnader eller vad..
Det har väl varit på tapeten länge att gamla vattentornet behöver en ordentlig ansiktslyftning som kommer att kosta en del..
"Gamla vattentornet är landmärket framför andra i Lidköping. När det byggdes mellan 1899 och 1902 fyllde det en viktig funktion som vattenborg men efter 1962 har det stått tomt. Studiebesök har inte att gå att genomföra de senaste åren.."
Och nu när ett beslut måste fram om en behövlig renovering så kommer tankarna på försäljnig.. Inte för jag tror de får något specielt för tornet för skall det återställas i ett skick för besökare med t.ex. ett fik, blir nog bra lokalhyra bäst läge i stan, då vet i tusan om det lönar sig utan bidrag..

Området var avstängt ett tag då man var rädd för att stenar skulle ramla ner vilket inte var bra.. Har faktiskt en gång i tiden när benen var starka kämpat mig uppför trapporna därinne och vilken utsikt😁
Lidköpings kommun står det vill förbättra dess standard.. Det är en dyr och långsiktig investering på runt totalt 20 miljoner kronor fördelat på tre år. Dessa pengar finns avsatta i kommande budgetar... Så det är väl det minsta en eventuell köpare behöver hosta upp och att få tillbaka de pengarna behöver man vara utrustad med guldbyxor..
Men alla nu levande Lidköpingsbor har sett detta landmärke så något annat alternativ än en form av renovering är nog inte tänkbar.. Det är ingen sjukhusstyrelese som råder här..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...