torsdag 2 februari 2023

Mer neddragningar.

Inför vårterminen tvingades ett antal grundskolor i Lidköpings kommun dra ned på antalet lärare och resurspersoner.. Det skrivs om den allom bekanta budgeten som också styr vården om vi i fotfolket skall få den vård vi önskar eller om man hellre skall bygga ett nytt mång-miljon-bygge-avdelning till KSS i Skövde..
Den byråkratiska delen som är långt mycket viktigare än folk välbefinande kan lyda:
"Skolornas budgetar baseras på antalet elever på respektive enhet och fördelas i form av ett schablonbelopp per elev. Elevschablonen sänktes 2023 vilket alltså ger skolorna mindre pengar att röra sig med och till exempel begränsade möjligheter att förlänga tillfälliga personalförstärkningar.."

Så om jag fattat rätt föds det mindre antal barn ett år eller en tid så skall de som finns kvar få sämre service??
Kanske man kan överväga och bygga en "överskola" av kolossal mått i Skövde så man kan "bussa" elever från resten av länet dit? Det vore väl en anda i i den allmänna vårdens intresse😎
Varför inte en "över-vårdcentral" med samma syfte när man ändå börjat❓
Nä, nu får man lugna ner sig, men nog är det jävligt frustrerande med att politiker låtsas lyssna medan det hela tiden svävar ett budget moln över oss som ändå styr deras handlingar vare sig det är bra eller sämre för oss..
Jag i alla fall blir så störd av denna utveckling som verkar gå mot en typ av löpande band princip där mänsklig kontakt från "känd" personal mer kommer att ersättas av robotar och stordrifts sjukhus där man blir helt anomym.. Barnen skall fostras från början i den andan..
Internet.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...