söndag 29 januari 2023

Djurpandemi!!

Kommer ihåg när vi jobbade i Norge där vi nio gånger av tio körde rakt förbi gränskontrollen utan minsta intresse från tullen..
Men så rapporterades "Galna ko sjukan" i Sverige och vi kollades varje gång vi körde in, kommer inte hur länge det var men det var skillnad..
Fick inte ta med oss några mjölkproduker och om det var nötkött(?)
Nu är tiden i Norge sedan länge förbi men har kvar kompisar där som fastnade ordentligt i Norge när covid-19 slog till.. Man fick åka ut men vid återkomsten fick de sitta ikarantän om det var tio dagar vilket gjorde att de blev "covid-fångar" och kunde inte dra hem för då kunde de inte arbeta på tio dagar.. Ingen "djurpandemi" förvisso men den var nog den som slog värst mot arbettspendlare..

Nu har man påträffat säsongens första fall av fågelinfluensa i landet i Tidaholmstrakten.. Jordbruksvrket kallar det inte för att en "besättning" blivit drabbad utan en hobbyhönshållning på 50-60 djur så de bara konstaterar att det inträffat och att de har avlivats..
Vet när vi jobbade här runt om att det var speciella föreskrifter när vi skulle jobba på typ livsmedelsindustrier, Dafgård, Scan, Arla samt ute hos bönder som hade djurhållning inomhus..
Är djurvän det finns bara ett djur jag inte skulle ha något emot att utrota och det är FÄSTING. Ett djur jag inte förstår existensen av..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...