fredag 28 oktober 2022

Kartåsen bygger ut sakta och säkert.

Trots vissa företagares gnäll på kommunen så verkar det som om intresset bland företag för att etablera sig på Kartåsen ännu är stort..
Men tydligen även om företagen skriver optioner och köper mark har de flera år på sig att göra verklighet av planerna, och företagarna väntar på rätta tillfället.. Och de har ingen spåkula så det är bara att vänta..
Flera företag har tagit kontakt och visat intresse för att få optioner på mark de kan köpa.. Dessa optioner skall godkännas på politisk nivå så på så sätt kan väl politikerna styra vilken etablering man vill ha på det området..
Om sedan optionen godkänns så har man två år på sig innan byggstart, kan tyckas lång tid men det rör sig om en del pengar..
Läste att "Ungefär hälften av det nya området är sålt eller har kommun optioner på,." Byggs det på lika mycket så lär kommunen få in en del arbetstillfällen.. Läste också att man säger att det "inte märkts att byggkostnaderna och materialkostnaderna stigit.." Det vet i tusan om jag tror på.. Skulle inte el och bränslekostnader slagit igenom ännu?
Men redan innan har det byggts en hel del både butiker och företag.. Biltema har byggt och Fazer har byggt eller skall bygga ut bland flera andra etableringar..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.