onsdag 8 december 2021

Hemlarm!!

I påkostade reklaminslag inte minst i reklam-tv-kanaler får vi se/höra hur bra det är med hemlarm men som vanligt när det gäller reklam är det på annonsörens villkor och det kan vare från rena bluffen till överdrivet det är i alla fall ingen konsumentupplysning..
Det finns säkert exempel på lyckade ingripande med hemlarm men generellt kan man inte bevisa att t.ex. inbrotten minskar..

Installation av larm minskar inte risken för inbrott, hävdar två stora försäkringsbolag..
– Det är väldigt mycket inbrott i larmade hus, säger Håkan Franzén på Trygg-Hansa.. Varken polisen eller Brå kan ge svar på hur effektivt larm är mot inbrott..
Inbrottstjuvarna tog sig in i ägarnas villa och kunde söka ostört söka igenom hela bostaden. Utan att det populära larmet reagerade står det att läsa.. De vore korkade om de upplyste om detta det säljer inga larm men om ni köper så vet att det är ingen absolut säkerhet.. Tjuvar är inte dumma liksom med bilar lär man sig undgå dessa larm vare sig de är i en bil eller ett hus.. Om det är värt pengarna? Kanske dekalen om larm kan stoppa något inbrottsförsök men de som kan proceduren tar sig in utan att bli störda..
"Det konstateras att ett inbrott tar 10-12 minuter att genomföra och att larmbolagens utryckningstid är längre än så..
Larmet kanske kan avskräcka en tillfällighetstjuv, eller en tjuv som opererar ensam" som sagt..

Verisure och Sector Alarm båda inom branschen håller naturligtvis inte med de säger att enligt egna undersökningar minskar inbrotten betydligt.. Så det blir till att avgöra vilka man tror på.. Det som sägs i reklamen eller försäkringsbolagen.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.