fredag 18 juni 2021

Nyval?

I tur och ordning har Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna meddelat att de vill rösta ned regeringen. Det finns därmed en majoritet för att fälla regeringen.. Om det står sig, ett ja har blivit nej i politiken förut..
Men vi får se om det blir nyval så här relativt nära det ordinarie eller om det kan bli en allians.. Att samma partier som fäller Löfven skulle bilda allians är inte troligt, men klart inget är hugget i sten..
Får vi en ren högerregering så har de en del att bevisa då de ska infria den kritik mot nuvarande regering som man spytt ut. Om hur mycket bättre Sverige skulle varit.. Då får man gå upp till bevis och inte komma med "vi nådde inte ända fram"..
M+KD+SD+L måste minst bilda allians och det blir inte lätt när de ska fördela ut ministerposter.. Centern lär inte sätta sig ihop med SD såvida inte SD tar sig an rollen som Vänsterpartiet mot S där man spelade en svans utan några ministerposter. men gav dem stöd..
Får se om vi får gå till valurnorna i höst och hur pandemin tillåter detta röstande.. Kanske blir FHM och Tegnell som kommer att styra valet.... Men det kan också bli en "talmansrunda" där riksdagens talman sonderar terängen..

Kanske finns fler alternativ men troligen faller Löfven nu på måndag sedan angående spekulationerna så kan det går hur tusan som helst, kan till och med vara utan regering till nästa val i värsta fall i alla fall en regering värd namnet.. Pandemin kommer att få en konkurrent om rubrikerna ett tag framöver..
Man undrar om framtiden:

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...