onsdag 16 juni 2021

Att tycka till.

Vi uppmanas "tycka till om stadsutvecklingen." Vissa har väl bra tankar medan andra tror att det går att bygga en slags miljömuppe Sörgårdsidyll av bostäder och att folk sedan har råd att bo där.. Det är dyrt nog i de nya som byggs ändå fast större högre bygg-volym
Men det är en härva av svår överblick där vi bara generellt kan tycka till, om det inte blir en folkstorm mot någor eller Landstinget lägger sin näsa i något så är det den politiska majoritetens vision som gäller..
En sådan vision var/är Hamnstaden men den har fått ändrats åtskilliga gånger och inget hus står på plats ännu och det kommer väl att dröja ett tag till med betydligt mindre kostym än vad den ursprungliga visionen hade för agenda..
Många hus kommer att byggas innan detta, kanske till och med det planerade på Skaragatan där livsmedelsbutiken en gång låg..
Kanske man gör om det vi kallade för "Östra skolan" till lägenheter det borde väl gå att göra något snyggt där sådana hus byggs inte längre och det finns yta för parkering också.. Den skolan borde väl snart vara uttjänt som skola såvida man inte kostar på en stor renovering.. Gymnastikshallen kan man göra om till trivsel-lokal att hyra..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.