torsdag 6 maj 2021

Jämnt småsugen?

Det är jag i alla fall, flitig gäst vid kylskåpet har satt sina spår.. Inte fet men tjock kan man påstå..
Något att göra då? Tja, om man får tro vissa så:
Du äter för lite protein..
Om du äter mer protein kommer du att hålla dig mätt längre, visar forskning. Det bästa är att sprida ut proteinet över hela dagen..

Du får i dig för lite fibrer..
Fibrer håller oss mätta längre och minskar behovet av att vilja småäta mellan måltiderna. Nyttiga fibrer finns i bland annat bönor, fiberhavregryn, avokado, broccoli, bär, nötter och frön..

Du är uttorkad.. Det är vanligt att känna sig hungrig fast man egentligen bara är törstig. Testa därför att dricka ett glas vatten innan du tar något sött, om du nyss ätit och vet att du inte borde vara hungrig egentligen..
Du dricker mycket alkohol..
Alkohol kan, precis som socker, påverka de delar av hjärnan som styr våra hungerkänslor..

Du äter mediciner eller har en sjukdom..
Vissa mediciner kan öka aptiten. Om du känner dig mer hungrig efter att du börjat eller slutat med en viss medicin ska du alltid prata med din läkare..

Tja jag vet inte om dessa råd från "Mitt kök" var till någon nytta.. protein kanske har en substans och fibrer där finns det mycket mer livsmedel som innehåller detta än de uppräknade här ovan..
Uttorkad? Möjligt någon gång kanske.. För mycket alkohol! Inte i mitt fall snarare för lite.. Mediciner? Där kan man väl inte göra så mycket, visst kan man tala med läkare men man får förmoda att de receptbelagda man har är nödvändiga för ens väl och ve..
Så vet i tusan vad det är, kanske kan vara psykiskt på något sätt också.. Själv har jag mest sug på kvällen.. Pandemin ändrade lite med minskade fika-stunder ute t.ex.. Men suget finns kvar här hemma..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.