lördag 8 maj 2021

Fiskmås eländet.

Ibland önskar man att man hade ett vapen till hands när de satans måsarna störtdyker mot en eftersom de har en unge springande på marken och man skulle villa vrida nacken av den,,
Som sagt, framför allt är det fiskmåsar som kan upplevas som väldigt störande..
Som boende kan man försöka minska problemet med måsar genom att begränsa tillgången på mat, inte slänga mat på marken och se till att sopkärl är stängda.. Skrivs det, kanske det men de finns på ställen där inte någon slängt mat och gjort något annat lockande..
Fåglarna och deras bon är också fredade enligt jaktlagen under häckningsperioden!! Bon? de jag har sett har kutat omkring på backen på gator och grönområden, måste vara ett senare stadie då när de lämnat boet och innan de kan flyga..
Om du upplever problem med fåglar ska du först och främst vända dig till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen, som ansvarar för fastigheten skriver man också!! Tror man att de bryr sig då? Man tycker nog att det är ett övergående problem om det inte blir för jäkligt..
Men snart får vi väl dem flängande över huvudet tur för dem att man inte har vapen, lagligt eller inte......
Många förknippar fiskmåsens skrik med sommar och visst, men då är det idylliskt över vatten eller runt i skärgården inte balnd husen i stan..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.