tisdag 22 september 2020

Korv.

 Läste om att Jan Scherman har rest över hela Sverige för att söka historierna och människorna bakom våra bästa korvar.. Verkar som det främst vore grynkorven och visst kan man få ner grynkorv..

Men de minnen som dyker up när man talar om kôrv är från den tiden man var bilburen oftast på lördagskvällen och fick man åka hem utan lyckas hos det andra könet, då var korvkiosken vid vattentornet ett givet mål.. Nere vid järnvägsstation låg en ett tag också..

Då var "hälta hälta"(hälfta hälfta) oftast det man beställde.. Har för mig han på den korvkiosken(vattentornet) hade äkta potatismos för det förekom potatis-klimpar i moset.. Man åkte hem, lade sig i sängen och smaskade i sig härligheten, det smakade ljuvligt.. Sedan somnade man gott trots att man inte lyckats med det man var ute och raggade för..

Det finns väl inga renodlade korvkiosker kvar i stan längre? Jag brukar köpa "Bullens" korv, ta bröd och pulvermos till när jag blir sugen och har grejor hemma.. Inte i närheten av den nostalgi-korv man åt då på 60-talet, men man får ta vad man haver sa någon..

Läckögrillen och Sibylla finns men jag anser inte att de är renodlade korvkiosker de är mer ett slags "mini-restaurang-kök"

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.