söndag 29 mars 2020

Ha en buffert.

Många har blivit permitterade på grund av viruset och blir den inte så lång kan det väl fungera.. Men en del har blivit uppsagda, om det är vissa arbetsgivares taktik att utnyttja viruset vet jag inte..
I vår familj har vi ännu haft tur då alla ännu jobbar.. Och andra har pension.. Man talar nu om att ha en buffert!! Det är väl bra för dem som kan det.. Den borde man redan i så fall redan ha för när arbetslösheten slår till lär man inte kunna lägga upp en buffert..
Dess längre tid det går dess svårare får många butiker och industrier, konstgjord andning hjälper bara ett tag och mycket av den hjälpen skall betalas tillbaka vilket kan verka som en tidsinställd bomb för framtiden..
Själv funderar jag på hur pensionerna kommer att påverkas, har relativt god marginal där ännu men det kan förändras for.. Det är dock inga skyhöga marginaler..
Läste att man bör ha ca två tre månaders inkomst som buffert om man bor i lägenhet.. Men det bygger väl på en relativt kort period av ekonomiska problem.. Och fodrar väl en viss inkomst..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.