lördag 18 januari 2020

Sverige i grå zonen.

Vi här i Lidköping är väl förskonade från de värsta och grövsta fallen av grov "gängkriminalitet" men helt säkert går inte medborgarna i denna stad heller..
Följande finns att läsa på Ledarsidorna.se om, "Sverige – På gränsen till den gråa zonen"..
"FOI har tidigare tagit fram fyra typfall på uppdrag av MSB. I ett tilläggsuppdrag kompletterades dessa 2018 med ett femte typfall med ett händelseförlopp som speglar en eskalerande gråzonsproblematik med påtaglig samhällspåverkan men där varken höjd beredskap råder eller synbara militära maktmedel används. I typfall fem, det som beskriver tillståndet där det inte råder krig eller öppna stridigheter men samtidigt inte heller råder fred nämns följande exempel: Polisen belastas av ökade ordningsstörningar och ökad gängkriminalitet liksom av alltmer våldsamma uppgörelser mellan olika gäng som helt plötsligt förefaller blivit tyngre beväpnade. Vidare kan en markant ökning av den organiserade brottslighetens aktiviteter på den ekonomiska arenan konstateras, såsom bidragsfusk, skattebrott och penningtvätt. Särskilt drabbad är bank- och finanssektorn som utsätts för cyberrelaterade utpressningsförsök via s.k. ransomeware-attacker.."

Alla som följt med i media har väl även om media ibland förstorar upp sett att det råder mycket våld ute i samhället, mest i storstäderna men det kan ibland stänka över till de medelstora och mindre städerna.. Sprängningar och skjutninga det som man verkligen höjde på ögonbrynen för innan, läser man nästan med en gäspning nu, förfasas ja, men många bryr sig inte så mycket..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.