lördag 25 januari 2020

Om stadskärnan igen.

Nu återupptar man tjafset om vår stadskärna..
Visst vill vi alla ha en vacker stadskärna men vad kommunen skall bidra med är det som gäller t.ex. utsmyckning och praktiska detaljer i centrum inte svansa för fastighets och butiksägare.. De har ett eget ansvar mot sig själva och varandra..
Vet inte vad man lägger in i ordet "dialog" hoppas det inte menas att man skall klia deras rygg.. Så här står det att läsa: "Vi från Fastighetsägarna har under en längre tid efterfrågat dialogen med kommunen, vilket man har tagit till sig till viss del. Men denna delen bör utvecklas ytterligare. Vi uppfattar emellanåt att tjänstemännen bromsas av politikerna, då de anser att de fått uppdraget därifrån och inte kan involvera fastighetsägare och övriga näringsidkare.."
Som sagt det är en aning svårtolkat då inte kommunen har det minsta ansvar för Fastighetsägarnas eller butikernas liv och leverne.. Men gäller det en dialog om vår stadskärnas kosmetiska och praktiska utformning så kan man acceptera det..
Lidköpings handel är ju betydligt mer än centrum både vad gäller försäljning och arbetstillfällen, undrar om politiker och tjänstemän har svårt att fatta det liksom de har svårt att fatta vårt sjukhus betydelse för kommuninnevånaren och de som ligger i anslutning..
Förbjud bilar i centrum så kommer det bara att finnas kommunens vackra planteringar att kolla på, snyggt på sommaren och isbana på vintern.. Kanske lite mat -fikaställen kvar..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.