torsdag 14 november 2019

Lång väntan på vård.

Läste om människor som har haft/har en lång väntan på vård eller operation i sjukvården ibland undrar man om det är i Sverige anno 2019.. En stor del i detta har politiker som bara har sin budget för ögat och där människors problem kommer längre ner på listan..
Hur många gånger har vi inte hört från sjukhusdirektörer och politiker att det drabbar inga patienter.. Att man obesvärat kan sitta och "ljuga" så och gå hem och titta sina nära o kära i ansiktet är obegripligt..
Höj skatten lite för fan inte många utom de mest rika och giriga kan ha något emot det, de som inte unnar andra del av bra vård.. Andra kan nog ta en höjning om man märker att samtidigt vården och omsorg förbättras..

Själv drabbades jag av detta då jag fick förstoring av prostatan och man satte in kateter det var i oktober 2018.. I slutet av oktober 2019 kom jag in för operation(hyvling av prostatan) då hade man först på medicinsk väg försökt minska den, men när det inte verkade skrevs en remiss i april detta år och efter ca sex månader gjordes ingreppet..
Nu var inte jag i en livshotande situation så det var ingen panik så sett, men det var mycket jobbigt att gå så länge med kateter.. Som man nu helt har sluppit efter operationen.. Inte utan man undrar varför inte detta gjordes tidigare och varför man tog bort denna möjlighet i Lidköping.. Men inga patienter drabbas ju..
Nåväl nu är det gjort och jag är en lycklig människa utan påse på benet och tiden sedan oktober förra året har bleknat bort, men jag undrar hur många därute kämpar med lång väntetid oftast på grund av dålig kompetens hos sjukvårdspolitiker..
Därför är det viktigt att vi kämpar för ett FULLGOTT sjukhus i Lidköping.. Finns inte den minsta orsak varför det inte skulle finnas, inte ens politikers stordriftshysteri för sjukhus är en orsak.. Så ge dem inte en lugn minut..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...