söndag 15 september 2019

Mindre förpackningar.

Vi blir lurade.. Något som vi håller koll på är om ett pris går upp det vet företagen, därför går man andra vägar, man minskar på innehållet..
Vi har väl läst om Gevalia som minskade sitt innehåll till 450 gram.. Det är inte bara Gevalia som krympt sina förpackningar från 500 gram till 450 gram. Löfbergs Lila och Zoégas hade redan tidigare gjort samma sak.. Förklaringarna skulle kunna vara en Hasse o Tage sketch.. Löfbergs Lilas förklaring: Värnar om bönderna och miljön.. Det är ju gångbart, speciellt om miljön till de miljöuppskrämda svenskarna..
Toblerone då en annan populär vara.. Kakan som tidigare vägde 170 gram har minskat till 150 gram, och den som vägt 400 gram har krympt till 360 gram.. Stigande kostnader på flera ingredienser.. då smyger man till med en minskning av innehållet..
Vet inte om OLW är den roligaste sketchen.. OLW förklarar beslutet att minska påsen med att de förbättrat kryddningen och valt större potatisar.. Jaha, den var rolig..
Magnum har länge varit en av Sveriges mest populära glassar.. För några år sedan bestämde sig det brittisk-nederländska företaget Unilever – som ägt GB Glace i över 30 år – för att minska storleken på några sorter med runt tio procent..
Pressansvarig på Unilever i Norden, säger att skälet till att glassarna krympt är att företaget velat minska antalet kalorier i de flesta av sina glassar till under 250.. Jösses den slog nästan OLW i humor..
Magnum, som betyder stor på latin, har alltså blivit mindre magnum, kanske man rent av får byta namn!! Men så här kommer det säkert att fortsätta, frågan är när gränsen är nådd för folk..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.