måndag 16 september 2019

Hälsomyter.

Liksom det finns "dundermedel" som nästan lovar ett perfekt liv typ "Vitaepro" så fins det myter som har trummats in i våra skallar som inte har någon funktion alls.. Här är några, många mer finns..

Du ska inte bada efter att du ätit!..
I verkligheten är det mycket väsen för ingenting skriver en doktor, visserligen kan det förekoma någon form av kramp men inte något allvarligt..

Du blir förkyld om du går ut med blött hår!
För att bli förkyld krävs ett förkylningsvirus, du blir alltså inte förkyld av enbart kyla.. Forskarna droppade förkylningsvirus i näsan på försökspersoner som sedan utsattes för kyla. Efteråt drogs slutsatsen att kylan inte ökade risken för att insjukna..

Svälj absolut inte tuggummi!
Kroppen kan inte bryta ner alla delar av ett tuggummi, men det betyder inte att det ligger och chillar i magen i flera år. Det ta upp till en vecka för tuggummit att leta sig ut i avföringen men det är på inget sätt farligt. Lite segare att hitta ut alltså.. Men man bör ändå inte svälja tuggummit varje gång du kan få förstoppning..

Vi använder bara 10 procent av hjärnans kapacitet!
Man vet inte varifrån den myten kommer. Verkligheten är den att majoriteten av den mänskliga hjärnan konstant aktiv, till och med när vi sover..

Det finns massor av mer "fantasier" därute så ta mycket med en nypa salt..

Inga kommentarer:

Kropen trilskas.

 Har fått en slänav någon orkeslös  i kroppen hemvården har fått rycka ut hit lera gånger för assistans.. vad det ärblir det inte bättre får...