lördag 13 juli 2019

Våra matställen.

En sak som denna stad har så är det matställen och lägger man till fikaställen då blir det massivt.. Det är inte utan man undrar hur i helskotta det går runt..
Utskänkningsställena är omgärdade med en del regler och har man alkohol så kostar det extra också.. Vi är ju satta under förmyndarskap av politikerna i detta land, hand i hand med miljödiktaturen..
Nu vill man införa mer regler för näringen om de är bra eller dåliga låter jag vara osagt.. Till skillnad från konsumenter i butiker, där ursprungsmärkning finns, har krogarnas och storkökens besökare inte samma möjlighet att välja eftersom information oftast saknas.
Restaurangnäringen har inte, sägs det kunnat enas om en väg framåt mot bättre information om varifrån köttet som serveras kommer. Man understryker att regeringen inte tänker sig en obligatorisk märkning, som i butiker, eftersom det bedöms vara för krångligt..
Tja, varför inte.. Det kanske vore bra att vi fick veta lite om varans ursprung samtidigt som jag hoppas att Livsmedelsverket har koll på vad tusan de matställen vi äter på har för sig.
Kommunerna har "inspektörer" men det kollar inte varans ursprung utan att den hanteras rätt och att det inte är hälsovådliga lokaler, nog så viktigt som det vi får i oss..

De som stretar emot heter "Visita" Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita tecknar branschens kollektivavtal och är en medlemsorganisation i Svenskt Näringsliv..
Att man varit framgångsrik vad gäller vissa saker såsom branschens löner behöver vi bara kolla vad de som jobbar inom livsmedel t.ex. vid besöksnäringen har i lön.. Inte ligger de på topp tio precis.. Trots många gånger obekväm arbetstid..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.