måndag 24 juni 2019

Värmebölja.

Ska ni dra söderut ner över Europa så pass upp.. Man varnar för extrem värmebölja.. Till och med värre än vad vi upplevde här förra året.. Och då talar vi om VÄRME..
Värmeböljan har dragit in över Europa kommer att hålla i sig ett tag, extremvädret har resulterat i att flera värmevarningar har utfärdats. I Sverige däremot uteblir de höga temperaturerna tydligen.. Det är väl tacksamt..
Även om det på en del ställen i södra delen kan bli ca 30 grader..

Frankrike är det ca 40 grader och där startar snart "Tour de France", lär bli mycket vattendrickande eller vad de dricker..
Bränder och människor som far riktigt illa lär förekomma, om man inte har ordnat det för sig..
I många europeiska länder har det utfärdats varningar för värmen, många av de länderna är vana vid värme så att de varnar betyder att det är allvar..
Så skall ni dra dit så vet i tusan om det blir en njutbar semester, stanna vid Skåne eller dra norrut där i Skåne är det nog behagligare, såg senaste prognosen upp emot 30 grader, det är gränsen för mig i alla fall.. Uppåt landet dit skulle nog en del svettande spanjorer vilja komma..

Inga kommentarer:

Blockad.

 Nu när det övertidsblockad för vårdpersonal och naturligtvis får Lidköpings sjukhus i vanlig ordning dra det kortaste strået då avdelningar...