lördag 13 april 2019

Befolkning.

Befolkningsökningen har avtagit och det kommer att dröja till 2029 innan Sverige når ett invånarantal på 11 miljoner. Det förutspår SCB, som gjort ett försök att sia om utvecklingen ända till 2070. Då beräknas Sverige ha 12,8 miljoner invånare..
Vad nu det har för betydelse.. Kanske man behöver se över planeringen med bostadsbyggandet på lång sikt.. Och kolla hur mycket man behöver bygga för att få balans i rådande bostadsbrist..
Inte låta husägare bestämma takten så att de kan hålla hyrorna uppe med litet nybyggande så att det alltid råder viss brist på bostäder..
I Lidköping har man ju haft sina visioner om antal boende vid olika årtal.. Skötebarnet Hamnstaden är väl baserad på en vision om bra tillväxt som man numera fått revidera vad jag förstår..
Nu fyller väl flera större områden en del av behoven.. Lidåker om nyss blev färdigt, Drömstaden södra som är i full gång, Stenhammar startar väl nästa år när man kört över de som överklagat..
Lite längre fram men troligen innan Hamnstaden blir aktuell så efter att den nya kraftstationen tagits i bruk bortanför ridhuset så blir det mer för byggen ledigt i Kvarteret Gösen som den gamla kraftstationen nu ligger och som skall demonteras, den består av en attraktiv bit mark som Lidköpings kommun anser är användbar för framtiden.. Frågan är hur marken är beskaffad..
Så mycket är på gång innan Hamnstaden kommer runt 2021 och frågan är hur marknaden ser ut då, det kanske blir ett rekreationsområde istället.. Inte mig emot, då har jag nog en permobil som jag kan ragga med..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.