måndag 22 januari 2018

Vårt dyra värmeverk

har väl några dagar nu fått sälja lite mer energi när temperaturen dalat ner. Någon sade att det var-11 på morgonen häromdagen och då gick väl pannorna bra.. Så har också isen lagt sig på Lidan i alla fall lite längre in i "älva"..
Men säg den lycka som är fullständig, nu skall vi få en hel del plusgrader till onsdag och då kanske elden falnar i pannorna lite.. Och isen samt snön smälter..
För något år sedan eller några år så fanns det mycket att bränna utanför värmeverket, då skyllde man på för varmt väder så att pannorna inte kom upp i kapacitet.. Nu vet i tusan hur mycket som är kvar man har lagt en ridå över det hela.. I alla fall sist jag såg det..
Värmeverket klarar inte av "varma" vintrar då får man köra på halvfart och alla balar som ligger utanför blir liggande längre än vad är beräknat enligt uppgifter..


Vårt värmeverk har fått lite smällar, Lidköpings värmeverk byggde en panna för 400 miljoner utan tillstånd från miljödomstolen och utan bygglov.. "Det är det kommunala värmeverket i Lidköping som i åratal dumpat de giftigaste resterna från förbränningen av sopor från värmeverket på soptippen..
Vårt dyra värmeverk som i kostnad snart kommer att överträffas av ett annat verk, reningsverket.. Det nya ställverket kommer inte upp i de klasserna men lär göra att vi får pröjsa mer för elen..
Arkivbilder.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.