onsdag 11 oktober 2017

Bostadsmarknaden.

En gång i tiden var det också dålig tillgång på bostäder inte minst hyreslägenheter då drog miljonprogrammet igång.. "En miljon bostäder på tio år", var en idé från Socialdemokratiska arbetarepartiets politiska riktlinjer från 1964..
Och nog byggdes det alltid, så mycket på vissa ställen att det senare blev ett överflöd av lägenheter vilket naturligtvis inte heller var bra..
Nu för tiden går det inte långt mellan varven förrän vi får läsa om bristen på bostäder och även om det inte är ett miljonprogram på gång så är det många som skall byggas i landet.. Så även i Lidköping.. "Ljusning är i sikte på bostadsfronten" är en rubrik i NLT.. Frågan är hur ljust det behöver bli?
Lidåker byggs nu onekligen med dryga hundratalet lägenheter samt gamla Skattehuset är snart klart kommer inte ihåg hur många lägenheter det var..
År 2019 enligt NLT tror man på byggnation ute i Stenhammar där Liden nu ligger "Liden Stenhammar: 90 – flerbostadshus," kanske det men först skall byråkratins kvarnar mala och går det absolut åt pipsvängen får vi varken något Liden eller Biltema på den plats man har avsatt för detta.. Men så jävligt kan väl inte ens byråkratin agera?
Ett annat ställe som det lär bli tjafs om är Entré Syd som skall ge en hel det yta år bostäder och butiker samt parkeringsgarage om man vill ha ett levande centrum och inte bara för de närmast boende..
Sjölunda, Askeslätt, Filsbäck skrivs det om för att inte tala om politikernas lilla skötebarn, Hamnstaden.. Med allt detta så börjar väl skäppan närma sig Status quo och man kan lugna ner sig, det får ju inte bli ett överflöd och så måste det finnas jobb i stan med omnejd för att få hit folk.. Många tomma bostäder i en stad är väl bland det värsta som kan hända..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.