söndag 6 augusti 2017

Giftiga ägg. Farlig kyckling.

Det är en del nu som är hönsrelaterat och som kan drabba oss konsumenter.. Det har länge varnats för färsk kyckling att man skall vara mycket försiktig med hantering av densamma..
Antalet svenskar som blivit svårt sjuka av campylobacter har ökat kraftigt under kort tid. – Det är en väldigt obehaglig bakterie och infektion, säger man..
Nu har det alltså även kommit ägg i omlopp som inte är så bra, skall inte vara så farliga men man tog ändå bort dem från handeln, Livsmedel skall innehålla så lite av farliga ämnen som det bara går, vi har haft tillräckligt av den vara och när det är skrupelfria individer som sköter branschen, då kan vi få vad skit som helst i maten..
Smittskyddsläkare varnar: "Man kan bli rejält sjuk av en Campylobacterinfektion, enligt smittskyddsläkaren..
– Man kan få hög feber, blodig avföring och väldiga magsmärtor. I efteförloppet kan man även drabbas av ledbesvär och om man har otur kan man drabbas av blodförgiftning..
Om man ändå vill fortsätta äta färsk kyckling, måste man vara ”extremt noggrann” när man tillagar den,. Ändå verkar det som om folk fortsätter med att äta kyckling i samma utsträckning och visst det är var och ens bedömning av riskerna, man kan knapast kunnat undå varningarna i alla fall..
Själv garderar jag genom att köpa djupfryst och hanterar dem separat samt steker dem noga, för kyckling rätt tillagad smakar bra.. Däremot köper jag ALDRIG kyckling på restaurang, den risken tar jag inte..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...