måndag 7 augusti 2017

Brösttoner?

Nya Porslinsfestivalen vill manifestera Lidköping som ett keramiskt centrum och den självklara platsen för alla som tycker om keramik, konst, konsthantverk och design skrivs det om festivalen i Rörstrand center, 11 och 12 augusti. ..
Då måste man vara kvar i traditionen sedan en bra tid tillbaka, det var länge sedan Lidköping var en porslinsstad..
Man får nog leta länge innan man hittar folk ute i landet som nu för tiden förknippar Lidköping med porslin och dylikt.. Nämner man Rörstrand så kommer naturligtvis tanken upp.. Men nuvarande Rörstrand har inte den inriktningen som det hade för många år sedan då det jobbade många som hade sin inkomst från porslinstillverkning.. Inte mycket att "manifestera" men visst det är inte förbjudet.. Nu har området mycket mer än porslin.. Konditor Trulsson, Delicato Outlet, Rörstrand Museum café, Apoteksgruppen Hamnstaden och Skaraborgs enda hjälpmedelsbutik, socialen, Pinchos samt STC och en ny restaurang på gång.. Och många fler näringsidkare, man påstår att det jobbar mer folk på området än under Röstrands glansdagar..
Även området kallat för "Sibirien är allt annat än porslinstillverkning så den sagan är sedan länge förbi utom för vissa nostalgiker då..
Innan fanns där tak till den stora entrén till Rörstrandsområdet då hade man kunnat ha evenemang även på vintern, men tydligen ville inte höga vederbörande detta.. De hade väl en orsak..

Resultatet blev en tråkig öppning med några betongbalkar och fritt fram för väder och vind.. Enligt min mening ett kraftigt förfulande och praktiskt löjligt..
Arkivbilder.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...