fredag 28 juli 2017

Biltema blir inte av?

Det är med förvåning som jag har kollat och inte märkt att någon överklagan har skett för b.la. Biltemas etablering ute vid Kartåsen.. Men nu är ordningen återställd i denna stad..
Stena metall AB i Kartåsen motsätter sig kontor och handel i området där Lidens trädgårdscentrum och Biltema vill etablera sig. Företaget har överklagat de nya detaljplanerna enligt NLT..
Och det står dem väl fritt, frågan är bara om de är behöriga att överklaga? Eller kanske man försöker vinna fördelar mot kommunen genom att gnälla lite..
Att nu när processen flutit på såpass långt kommen och överklaga detaljplanen kanske är lite väl sent påtänkt, men fullt möjligt..
Liden ligger väl mest pyrt till när man sålt sin gamla mark, men då måste väl köpet återgå.. För Biltemas del har det väl ingen större betydelse man kan etablera sig i vilken kommun som helst, förutom Lidköping då.. Skara har ju varit på tapeten och där tas väl de emot med öppna armar..
Lite synd om kommunen som inte har någon större del i detta tjafs förutom att det tagit en vändning av en långbänk och nu lär det väl bli en ännu längre bänk..
Har haft en magkänsla att denna Biltema etablering kommer glida Lidköping ur händerna och den blir inte bättre nu.. Men det mesta talar väl för att det blir en etablering, vilket annars vore en skandal..
Stena metall AB lär aldrig expandera såpass att de kan fylla ut efter den förlust av arbetstillfällen Biltema kan ge plus att Lidköping genom ett uteblivet Biltema med eventuell etablering i Skara kommer att försämra vårt handelsindex en hel del, so nu bara ligger obetydligt över 100..
Låt nu överklagan ha sin gång om man nu kan överklaga.. Kan aldrig tänka annat än att både Lidens och Biltema kommer att finnas här på området om något eller drygt ett år..

Arkivbilder.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.