tisdag 27 december 2016

Vi närmar oss nytt år.

Så är då julen i princip över för 2016 och vi väntar på 2017.. Vad det har med sig är vi lyckligt ovetande om, i alla fall i stora drag..
Julen detta år förflöt för min del lugnt och stilla ihop med anhöriga och en del andra med mycket god mat med även kött inblandat som vi tydligen inför vissa skall skämmas för, men aldrig.. Tog mig även några supar, kan ni tänka er..
Läste om ett snille i Expressen som tyckte att vi nästan skulle skämmas för att vi önskade varandra en "god jul", så naturligtvis gjorde vi det överlag.. Dessa kulturmänniskor(den bäst betalda eliten) är snara att tala om för oss hur vi skall agera.. Då hur det BÖR vara inte hur verkligheten är.. Men som tur är så lyssnar den största delen av befolkningen inte på detta gnäll utan lever sina liv som de för det mesta gjort..
Vi får väl detta kulturelit tänkande med förmaningar över oss även under nästa år, där godhet definieras om vi gör det ena utesluts det andra.. Om vi ger varandra julklappar eller önskar god jul så gör vi inget annat, korkat..

Men nog med gnäll nu.. Det blir mycket att följa 2017 bland annat skall vårt kommunalråd Hedvall avsluta sin karriär så vi får se vem som axlar den manteln.. Den får ett långvarigt maktinnehav att överta, vore väl konstigt om denne började sin karriär att förlora posten 2018..
Sedan är det så mycket kostnadsbetungande för kommun och skattebetalare som tar sin början nästa hår, skattehöjning flera taxehöjningar på grund av nytt reningsverk och mycket pengar till olika vägbyggen..
Något nytt badhus lär inte se dagens ljus, knappast före "Hamnstaden" vilken också är ett antal år bort.. Men vi 65 år och över får tacka för seniorkortet där vi kan åka stadsbussarna med Västtrafik..
Vilka man skall uppmärksamma återstår väl och se, beror på intresse och humör, detta är ju ingen ansvarsfull tidning som NLT :) Ett och annat Bert Karlsson inlägg lär det väl bli..
Jag längtar efter långa promenader/cykla efter Vänerns strand vilket man visserligen kan göra nu också, men sommaren är behagligare.. Då kanske man har dragit promenaden intill sjökanten vid Tofta så vi slipper traska upp bland villorna där..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...