söndag 17 juli 2016

Resa till Turkiet?

Någon som beställt en tripp till Turkiet? Kan vara lite besvärligt att överblicka just nu.. Och vad som kommer i framtiden när en hämndlysten i princip envåldshärskare som nuvarande presidenten börjar röja vet man inte.. Men man får tro att turistnäringen hålls utanför, den som är så viktig för landet..
Men händelserna i Turkiet fortsätter att påverka svenska resenärer. Resor med charterbolagen Ving, Fritidsresor och Apollo till är inställda för tillfället.. Men SAS har börjat flyga till landet igen, det gäller två turer, en från Oslo och en från Köpenhamn..
I nuläget har de andra inte tagit något beslut angående resor, utan inväntar besked från Utrikesdepartementet.. Ving erbjuder i nuläget fri om- eller avbokning för de resenärer med resor inbokade på måndag och tisdag.. Borde gälla om man inte alls vill åka nu oberoende vilken tid man beställt..
UD avråder.. Svenska utrikesdepartementet har gått ut med en rekommendation efter händelserna i Turkiet där man tills vidare avråder från alla icke nödvändiga resor till landet.. Då borde även avbeställning eller ombokning även gälla tills vidare..
Däremot påverkas inte hemresorna för resenärer som befinner sig i Turkiet, utan dessa flyg ska gå enligt plan säger man från bolagen..
Senare gav UD klartecken för resor, men personligen skulle jag inte välja Turkiet nu om jag skulle beställa.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...