lördag 30 april 2016

Första maj.

Snart dags för 1:a maj tåget och man får förmoda att det blir samma entusiaster som även går med detta år..
Klokt nog har man ett lokalt tema med "ett solidariskt Lidköping", för i alla fall i ett av partierna som deltar så kan man ha vissa farhågor för vad man centralt menar med solidaritet..
Nu inriktar sig det rödgröna demonstrationståget första maj på Akutsjukvården i Lidköping, Kinnekullebanan, Vänersjöfarten, starka kort, som kanske ytterst inte har så mycket med solidaritet att göra utan om ekonomi.

Sedan 2009 har Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Lidköping ett gemensamt förstamajfirande. – Vi står tillsammans för en stark välfärd, bra miljö och klok klimatpolitik. Så har det varit ända sedan 2009, säger Göran Larsson (MP).. Jaha! Det beror väl på vem du frågar, vad man anser om dessa brösttoner.. Denna "demonstrations" gyllene epok anser jag vara över, det fanns en tid då fanor och plakat fyllde sin funktion..

I min ungdom åkte man ut på cykeln och "majade".. Fick med en liten matsäck av mor och iväg bar det på cyklarna oftast ut till området vid Skogshyddan.. Var vi riktigt alerta drog vi någon gång ut mot Fästa-udden..
Då liksom nu var inte första maj något demonstrationståg utan en slags början på våren.. Då var jag för ung, nu för gammal !!!! Och förblir under min "korkek"...

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...