torsdag 24 mars 2016

Tågverkstan på gång?

Nu har det meddelats att det kanske ändå blir en tågverkstad i Lidköping, plötsligt är alla rörande överens, kommunpolitiker, Västtrafik, Trafikverket, som aldrig menat att avråda Västtrafik bygget.
Trafikverket avrådde Västtrafik förra året från att ge sig in i projektet. Nu hävdar Trafikverket att de inte menade så, säger oppositionsrådet Bertil Jonsson (M).. Hur oppositionsrådet vet det? Tja han vet väl bara.. Han kan väl inte sitta och humma?
Hedvall skall nu BARA knyta ihop säcken (förhoppningsvis inte grisen i densamma) och sedan rullar det igång.
Det är väl utmärkt, bygger man en tågverkstad så betyder väl det att järnvägsförbindelserna är räddade, eller? I alla fall delar av den, bygget av verkstaden garanterar inte tror jag hela sträckan till Mariestad!!
Men vi får se om våra politikers optimism är befogad eller om "tummetotten" dyker fram här också som vid så många statliga verk här i stan.. – För oss är det en viktig symbolfråga. Det är viktigt för oss att trafiken på Kinnekullebanan finns kvar, säger Pär Johnson (L) i NLT.. Det är mer än det, en fråga om vår kommunikation som inte väljer landsväg..En symbol kan man inte åka med..
Är det dags nu då? Att det blir skarpt läge? Blir bland de första som tar ett kort på det spadtaget i så fall..

Arkivbild.
Andra artiklar i bloggen om tågverkstan. Här... Och här om invigningen av resecentrum.

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...