söndag 17 januari 2016

Bygge bakom Åhléns, någon gång!

Enligt Lidköpingsnytt så ger kommunen konsortiet med Frenbo Fastigheter och kommunägda AB Bostäder "tre år" på sig att skapa nya "planer" för området med parkering bakom Åhléns och intill Systembolaget.
Kommunen vill att något skall hända på platsen men först skall man "besluta". Det har skrivits om butiker, lokaler och bostäder samt parkeringsplatser i parkeringshus eller på parkeringsdäck. Känsligt det där för poliitker. Parkeringsgarage är ett onödigt ont och med miljömuppar med i majoritet-kommunstyret är det ännu känsligare, speciellt som man är bilfientliga.
Enligt avtalet skall arbetet utföras av de båda företagen på ett sådant sätt att kommunen redan om ett år har handlingar klara för en ny detaljplan. Och efter ytterligare två år skall företagen ha klara byggplaner. Om det inte sker upphör avtalet helt att gälla kan vi läsa i Lidköpingsnytt. Tre år totalt alltså enbart för planering.
Frenbo äger denna fastighet och får väl kanske en till i nära anslutning. Tid har man relativt gott om till byggstart.. Men vid skarpt byggstart, då plötsligt kan byggföretaget få böter om inte en snäv byggtid hålls och gubbarna skall stressa fram bygget, den stressen som tjänstemän och andra byråkrater plus arkitekter inte kommer i närheten av.

På taket där nu det finns parkering har det talats om att bygga bostäder vilket skulle betyda att ansenliga parkeringsplatser går bort med dem som själva bygget tar också. Om inte politikerna vågar ta i det med nya så skall man inte prata längre om ett levande centrum.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...