tisdag 29 december 2015

IVPA hos räddningstjänsten.

IVPA har funnits i lite olika former i Västra Götaland genom åren. Men nu vill regionen samordna avtalen så att fler överlever hjärtstopp.
– Det enda som räddar patienten är tiden till att hjärt-lungräddning sätts igång, säger en vårdutvecklare på NU-ambulansen.
Den modell som Västra Götalandsregionen tagit fram handlar om avtal mellan räddningstjänsten och sjukvården om IVPA-insatser vid hjärtstopp.
IVPA står för I väntan på ambulans och betyder att räddningstjänsten kan utföra livräddande och livsuppehållande åtgärder tills sjukvårdspersonal är på plats.
Man tror att de flesta kommuners räddningstjänstförbund är intresserade av de nya IVPA-avtalen. Nu ska alla avtal skrivas under, innan räddningstjänsten finns med i systemet. Antar att även Lidköping är med på noterna. Och inte bara Norra Älvsborg som detta är tagit från, även kallad NÄRF..
Länsförsäkringar håller kurser i Skaraborg på fler orter, men har inte läst om något mer övergripande som nu arbetas fram i Norra Älvsborg.
Vi får hoppas att räddningstjänsten i vår kommun har det som krävs för att rädda liv och därmed ett samarbete med Skaraborgs sjukhus. Utbildning och en defibrillator är väl två viktiga saker. Borde väl dessa nya dyra bilar innehålla.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.