torsdag 7 maj 2015

Cirkus Kinnekullebanan.

Regionens politiska ledning är beredd att skjuta till pengar till Kinnekullebanan.. Är du en region utanför storstäderna är detta enda möjligheter för staten och deras "anhang" vet knappt var Skaraborg t.ex. ligger och än mindre att de behöver järnvägen.. Kan väl ta bil eller buss till närmaste ort efter stambanan..

Man har varit tveksamt om regionen ska vara beredda att skjuta till egna pengar till Kinnekullebanan eftersom det finns en risk att man får kliva in i alla statliga infrastrukturprojekt. Kolla E20-utbyggnaden, skjuter inte kommunerna till så blir det bara förbifart Stockholm och några andra prioriterade områden.. Och alla vi som besöker Göteborg får vara med och betala genom trängselskatten trafikomläggningar där.. Det som berör Stockholm och Göteborg blir på sätt och vis en riksangelägenhet medan man från staten ruskar på axlarna åt mycket på landsbygden.
Och angående Kinnekullebanan, nu öppnar MP vem annars för både lån och medfinansiering.. Då går det bra, det gäller ju inte deras hatobjekt, bilen..
– Vi försöker få staten att ta sin del men Sverige kommuner och landsting sitter lite illa till. Det är ingen bra kultur som har utvecklat sig säger de... Nopp och ni är en del av den.... Kanske kan ni ta av de 38-48 miljarder extra Migrationsverket begär?
Elektrifiering av Kinnekullebanan? Någon som tror det sker inom de närmast decenniet? Kanske överhuvudtaget? Hur mycket än regionen trycker på.. Om man bekostar allt själva då, vi är inte Stockholm eller Göteborg.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.