tisdag 24 mars 2015

Reningsverket dröjer.

Frågan om reningsverket har avancerat någon promille.. Nämligen att reningsverket ska bort från Vänerns strand, även om slutprodukten från verket kommer att hamna där.
Nu skall man ta tag nästa promille och det är placeringen av reningsverket. Och för det fodras det mer tid.
Sedan skall man övertyga folk att det inte luktar och få in i folks medvetande att det KOMMER att bli DYRT.. Samt förbereda folk på att taxan för detta ekonomiska äventyr(kanske 600 milj/kr) kommer att höjas, troligen rejält. Frågan är också hur mycket avloppsnät som kommer att behövas lägga om.

Vi kan läsa att det kommer att dröja innan Hamnstaden kan börja byggas. Enligt Kjell Hedvall kan ett nytt reningsverk stå klart först om fem till sex år.. Men man har lovat att bjuda in till informationsträff om lokaliseringsutredningen inom närtid. Vad nu närtid betyder på kommunalspråk..

Då är ändå kalkylerna på att de första husen i Hamnstaden skall stå färdiga runt 2022 inte så fel.. 2015-16 var det väl på tal om ett tag tror jag, i alla fall 2018.. Men det "sket" sig alltså.. Och inte lär det bli billigare och bo.
Regeringen vill satsa på hyresrätter och subventionera för billigt boende för unga, något man kan gå miste om här så lång tid framöver? Eller är inte området tänkt för yngre?
Frågan är om så långt fram i tiden vet om behovet av lägenheter kommer att bestå? Eller kommer kommunen att bromsa byggandet för hyresrätter till förmån för Hamnstaden? Det finns dock lite förslag på var man kan bygga en hel del på. Som inte gäller hamnstadsområdet.

Här skall inte "skiten" ligga, det har man beslutat om..Skit behöver ingen sjöutsikt...

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.