torsdag 5 februari 2015

Västra Götalands regionen

inom sjukvården har fått utstå kritik och frågan är om man tar åt sig av denna.. I vissa fall har man väl inget val men man väljer också att slå till dövörat..
Införandet av vårdvalssystem inom primärvården har lett till att friskare patienter tränger undan sjukare patienter. Det kom Riksrevision fram till i en granskning i mitten av november i fjol. Nu har Västra Götalandsregionen gjort en egen granskning av vårdvalet. – Riksrevisionen har i några delar gjort metodfel, säger biträdande chef på vårdvalsenheten.
Så kan det låta från ansvarigt håll, dålig ursäkt eller befogad kritik? Ökade klagomål från patienter borde väl säga något och Uppdrag Gransknings reportage från Ystads sjukhus om att tio patienter avled i sviterna av en aggressiva tarmbakterien(Clostridium Difficile) på Ystads lasarett. Som inte offentliggjordes förrän efter nästan 1,5 år... Visar väl på att det inte bara är vårdvalet som det kan brista i...

Och för andra året i rad ökade antalet ärenden hos patientnämnden i Skaraborg, är det ett metodfel det också?.

Här får vi höra ännu en "politisk" krystad förklaring... — "Patienterna blir allt mer medvetna om vad de kan kräva. Men man måste tänka på att synpunkterna leder till förbättringar, det man inte vet om kan man inte göra någonting åt, säger patientnämndens (S), vice ordförande... Och får säkert medhåll av hälso- och sjukvårdsnämndens ledamöter.. Titta inte på vad kritiken gäller utan framhäv vad som KAN göras... Bara pengarna räcker... också efter skattehöjning.
Låt inte politiker höga chefer undergräva det förtroende som fortfarande finns för personalen inom sjukvården....

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...