onsdag 4 februari 2015

Dags att klättra ner på den ekonomiska stegen!

Vi kan läsa i NLT om ett hot(?) om tre kronors skattehöjning i Lidköpings kommun.. Vi kan få dras med minus 260 miljoner år 2024..
Denna dystra prognos har Lidköpings kommun fått fram i samarbete med SKL av alla.. Det är framförallt en åldrande befolkning som är boven i dramat????
Jaha? Och det har man inte från politiskt och tjänstemän håll sett komma? Utan de poppar upp nu? Att vi får en åldrande befolkning!
Även grundskolan och barnomsorgen ökar skrivs det och det sägs att det är något politikerna får jobba med vid nästa budget.
Lagom till 2018(valåret)börjar eländet och tjänstemännen säger att åtgärder bör vidtas snarast...!! Då undrar man naturligtvis vad man tänkt sig? Vi är ju så billiga på många avgifter i Lidköping att man kan ta mycket där, för vi är väl ändå billiga.. Kanske ett beställningsjobb till SKL för att visa innevånarna att nu minsann kan ni inte räkna med några större investeringar, nytt badhus? Aldrig... Smyger in läge för en skattehöjning kanske? Inte tre kronor men en krona?
Visioner finns ju i denna stad i överflöd men när de skall förverkligas, ja då....!! Nystart av företag ligger under genomsnittet för jämförbara kommuner, se bara på BilTema... Som kanske snart ledsnar på denna kommun..

Vi får väl se vad denna upplysning banar väg för, besparingar på Kultur och Fritid, Äldreomsorgen, Social och Arbetsmarknad? Jag mena att spara så många miljoner görs inte utan att dra in livremmen ett hål eller två.. Får staden ett rykte att vara på "fallrepet" kan det få stora konsekvenser på inflyttning både av företag och nyanlända.. Vi kan inte leva av asylsökande allena.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...