lördag 24 januari 2015

SAAB konkursen

är verkligen en guldgruva för konkursförvaltarna även om Advokatsamfunden inte vill ta de orden i sin mun.. Nu vill förvaltarna ha ytterligare 19 miljoner för utfört arbete på de 228 miljoner man redan fått..
Det skrivs att en av förvaltarna har ökat sin VINST på ett år med 700%.. Vilka mer i detta land kan slå det.
Förvaltarna har det så förspänt att de är först ut att ta ur konkursboet tillsammans med bankerna antar jag.. I vanlig ordning och sist kommer fodringar av underleverantörer och anställda. Hade inte de anställda haft den statliga lönegarantin vid konkurs då hade de inte ens fått sin lön efter själva konkursen..

En anställ t.ex. enligt IF Metall har en fodring på runt 50 000 kronor för utebliven lön och semesterersättning, där får han vänta tills förvaltarna har snurrat upp sin guldgruva... Ingen oskälig ersättning säger Advokatsamfundet, alla i den branschen har denna timpeng på runt 2600 kr/t.. Och tydligen håller Vänersborgs tingsrätt med alla gånger nya pengar krävs..
Har politiker funderat på någon annan lösning? Med t.ex betalda statliga tjänstemän kunniga inom området, som vid sådana här extrema fall kunde ta över ansvaret.. Svårt att tänka mig att det i så fall skulle bli en notan på runt 300 miljoner som det riskerar bli här när denna konkurs avslutas...

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...