lördag 16 augusti 2014

Valet närmar sig..

När detta skrivs är det bara 28 dagar kvar.
Nu denna lördag 16-aug 2014 såg man på Nya Stadens torg att det snart är dags för valet. Flera partier om ännu inte alla hade ställt upp sig så att människor får löpa "gatlopp" mot Stenportsgatan, eller mot torget om man kommer från andra hållet.. Inga val-bodar fanns ännu men de dyker snart upp.
Vad gäller Lidköping har jag inte hört annat än de traditionella blocken ställs mot varandra. Tror knappt Hamnstadsfrågan har så stor betydelse att folk byter parti. Inte ens Moderaternas pudel i Hamnstadsfrågan lär ge dem något särskilt övertag..
Ett undantag, i höstens val ställer Svenskarnas parti upp till kommunalval på 35 orter. Lidköping är en av de kommuner där Svenskarnas parti fått representation, man halkade väl mer eller mindre in på ett SD-bananskal. Den ordningen kommer väl att återställas den 14-september detta år..

Vad gäller riksdagen så har all mätning den senaste tiden visat mot ett byte av regering, men vilka partier som kommer att ingå i densamma är däremot tveksamt och kommer väl att visa sig först efter valet.
Redan har man i media utnämnt förre s-ledaren Göran Persson som utrikesminister.
Förra valet såg vi advokat Borgström representera socialdemokraterna, detta år får vi inte se det, han har bytt till vänsterpartiet.

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...