tisdag 20 maj 2014

Polisen omorganiserar.

En av byråkratins högborg i landet är polisen, där pappersarbete och byråkrati är en regel snarare än ett undantag. Vi har ju i denna stad sett cirkus polishus där man utlyste arkitekttävling och hade utställning med polislednings och kommunpolitikers medverkan.

Men ack, det blev ett totalfiasko som håller på ännu, kanske man flyttar några vägar i det antika polishuset som nu finns och fixar lite med ventilationen, möjligtvis lite puts på väggarna i arresten.... I förhållande till vilka resurser som krävs i Göteborg.

Men är man en av landets största byråkratier måste man naturligtvis leva upp till det och då drar man igång något.
Och i detta fall är det en omorganisation.. I polisens omorganisation ska resurserna flyttas till den lokala verksamheten, med större fokus på närhet till medborgarna och fler poliser ute i samhället som följd. Låter väl som en god skrivbordsprodukt! Hur den kommer att stämma med verkligheten får vi väl se.
Polisen går in i en ny myndighet vid årsskiftet, men det kan dröja innan organisationen är färdigbyggd skrivs det. Har det lite av långbänken polishuset i Lidköping över sig såg är nog "dröja" ett enormt vidsträckt begrepp..
Skall vi få mer patrullerande poliser på gatorna? – Hela tanken är ju att vi ska få mer resurser lokalt säger man. Hur det nu skall gå till.. Inte till ett värdigt polishus i Lidköping i alla fall.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.