fredag 24 januari 2014

Tiggeri!

Vad jag har sett så förekommer inte något tiggeri på gator och torg i Lidköping, inte i någon större utsträckning i alla fall. Och då menar jag inte de traditionella såsom Frälsningsarmen och andra organisationer.
Ute på andra ställen i Sverige är det värre. Södertäljepolisen ingrep mot tre personer som satt och tiggde på gågatan i centrum. De togs in och en åklagare utfärdade böter på 800 kronor vardera. Och att ge en tiggare 800 kr i böter låter i mina öron lite magstarkt. Vad som sker i varje stad är tydligen en tolkningsfråga...
Det finns inget lagförbud mot tiggeri i Sverige. I stället användes en paragraf i ordningsstadgan om att man måste ha tillstånd från polisen för att samla in pengar. I Norge är man på gång att införa en lag mot tiggeri. I Sverige har samma tongångar höjts, många tiggare från Rumänien har på senare tid uppmärksammats..
Detta glada gäng på Stenportsgatans i början av Nya Stadens Torg kan väl knappast klassas som tiggare och troligtvis har de polisens tillstånd att samla in pengar. Spelar bra gör de också.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.