fredag 9 november 2012

Mindre hyreshöjningskrav för 2013.

Detta år har tydligen inte AB Bostäder Lidköping riktigt samma höga krav på hyreshöjning som förra gången då de ville ha drygt 4% men egentligen behövde 6%.
Kraven för år 2013 är på 2,92% innan hyresförhandlingar, förra året fick man väl 2,5% om jag minns rätt. Får man igenom sitt krav på 2,92% vilket vi inte får hoppas, gör det för en lägenhet på 4000 kr/m drygt 116 kr/m.
Den 22 november skall man förhandla med AB Bostäder, undrar om det något år varit Status quo?

Kommunala Vara Bostäder AB vill höja hyrorna med 2,86 procent från den 1 januari och hänvisar till ökade kostnader för underhåll och drift.
Kommunala Götenebostäder har lämnat ett yrkande till Hyresgästföreningen om höjda hyror nästa år. Bolaget vill ha drygt 4 procent mer. Enligt Hyresgästföreningen grundar det sig på ökade kostnader men även på ett högre avkastningskrav från kommunen och införandet av en kommunal borgensavgift. Är det fiaskot med Medeltidens-värld som nu kommunen skall kompensera??

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...