fredag 28 september 2012

Tack för det sjukvårdsstyrelsen.

Krutröken har inte lagt sig om vårt akutsjukhus förrän byssan är omladdad.
Det är inte utan att man börjar undra om sjukvårdsstyrelsen drivs av prestige och hämndbegär till vår stad. Tack för att ni genom er "ödmjuka" hållning sjukvårsdpolitiker ger människor hopp och mig något att skriva om....

Då till saken.
Man ger sig fan på att all besparing är bra besparing och naturligvis är det de många som drabbas. Nu blir 6000 kvinnor i Lidköping av med sin gynekolog vid årsskiftet när regionen säger upp avtalet med gynekolog.

En av dem som höll i den yxan var kamrat ordförande Claes Göran Borg(V), vars ursäkt är:-"Vi var tvungna att göra en upphandling. De avtal vi hade kunde inte förlängas ytterligare. Eftersom östra hälso - och sjukvårdsnämden godkänt ett flytt till Götene för en av gynekologerna då hade vi plötsligt två gynekologer och en mottagning i västra Skaraborg. Då gick avtalet till den som lagt det lägsta budet.
Men lugn kvinnor i Lidköping han har koll på läget.....Först skapar man ett problem, för att sedan ha koll på det.
Det som förvånar mig mest är att V låter sig dras in i denna hantering. Idag fredag stod deras ledare Sjöstedt och deklamerade att ingen vinst skall tas ut i vården för det gör att privata aktörer är ovilliga att ha tillräckligt med personal.
Det är tydligen inte bara privata aktörer som inte kan hålla bemanningen utan även vänsterpartister.
Vi har också det faktum att V går ut med: -Feministisk plattform. Vänsterpartiet är ett feministiskt och socialistiskt parti. Vi utgår från två politiska dimensioner, kön och klass, när vi försöker förstå samhället och utveckla och utforma en politik för en bättre värld. En bättre värld är att nedmontera kvinnosjukvården? 2003 försvann BB i Lidköping. Nu försvinner gynekologi som kräver inläggning, samt bröstoperationer. Slutenvården inom urologi flyttas till Skövde. Medverkar till detta kvinnofientliga gör Feministisk plattform.

Skall ni värna om kvinnorna i Lidköping så rösta...



Det skall sägas att V inte bär hundhuvudet ensamma i dessa fall, men det är de som i riket går ut hårdast om vården, invandringen och säger sig värna den lilles rätt i samhället.
Men som även i andra partier skiljer sig rikspolitik och kommunalpolitik åt.

Vad skall vi göra, resignera? Och låta ske den vilja det den gudomliga sjukvårdsstyrelsen mässar om? Eller skall vi skratta åt hela "jävla" cirkusen?

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.