tisdag 3 juli 2012

Nimbus i konkurs.

Båttillverkaren Nimbus styrelse har beslutat att ansöka om konkurs. Konkursansökan gäller bolagen Nimbus Boats Holding, Nimbus Boats, Storebro Bruks, Ryds Båtindustri och Nimbus Produktion i Mariestad.
Det är nästan en epok som går i graven, såvida ingen satsar på nytt. Få är väl de som inte hört talas om Nimbus, men det är väl en bransch som är väldigt känslig för svängningar och när folk börjar sy in spenderbyxorna så är detta det bland det första man skippar. Man ligger kvar med sin gamla båt.
Men å andra sidan så är väl detta i sådana prisklasser att de som köper dessa sällan blir utan delar av inkomsten.
Men fakta kvarstår. Cirka 200 personer berörs av beslutet, skriver gp.se. Som mest hade Nimbus, med huvudkontor i Göteborg, 600 anställda men de senaste tre åren har förlusterna varit omfattande, cirka 400 miljoner kronor. Och det kan man inte i längden stå ut med. Banken ville redan i mars försätta bolaget i konkurs.
Konkursansökan omfattar inte Nimbus Boats Stockholm/NIMAX Marina.

Och som man kunde misstänka så fanns det intressenter, som det alltid finns när ett företag går i graven.
Finländska båttillverkaren Bella Boats, känt för bland annat märket Flipper, vill köpa konkursade Nimbus, skriver Göteborgs-Posten. Representanter från företaget skall träffa konkursförvaltaren bland annat i Göteborg.
Enligt det finska företagets representant skulle Nimbus produktion vid Lugnåsfabriken utanför Mariestad bli kvar.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.