onsdag 25 juli 2012

Budget über alles.

Politiker som är helt ut fas med hur folk vill ha trygghet. Politikers ledstjärna är en budget i balans, en budget man själva sätter efter allehanda politiska mål.
Det är inte bara sjukhuset i Lidköping som är utsatt från dessa individer utan även på andra håll där man kan centralisera till den största orten på flera mils avstånd.
Polisens närvaro i Dalsland har de senaste åren minskat kraftigt. Något som gör att tryggheten ruckas. Samma som sjukhuset här i Lidköping, västra Skaraborg med ett upptagingsområde på över 100 000 människor räcker inte för ett fullgott sjukhus enligt politikers budget. Nu har inte alla Lidköping sjukhus som första val vad gäller sjukvård men en stor del har.

Man skriver så stolt på Västra Götalands regionen där politiska pampar blickar ner över oss och budgeten...
Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg är en av tolv hälso-och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen. Nämnden företräder dig som bor i Essunga, Falköping, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara eller Vara. Sammanlagt bor drygt 128 000 invånare i området.
Jo det har vi märkt att ni företräder oss!!!
Liksom i Dalsland får vi höra det eviga tjafset om "sammordningsvinster" vilka gör politiker i olika läger våta av hänförelser. Liten och du skall inte begära samma trygghet som om du bor i en större enhet. Vi måste väl förstå att det är bättre budget att samla allt under ett tak.
Mäniskor i Åmål gör som i Lidköping och gå ut och visa vad ni tycker om denna nedmontering av tryggheten som även de partier deltar i som kritiserar regering på riksnivå för nedmontering av välfärden.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...