onsdag 8 februari 2012

Ciel huset.

För åtta år sedan satsade Lidköpings kommun 35 miljoner på att rusta upp Ciel-huset på Mellbygatan. Nu säljer kommunen huset till största hyresgästen Broholmskolan för ett lägre pris. Och man gör det utan att låta andra intressenter på marknaden vara med och bjuda.
Naturligtvis finns det ursäkter för detta förfarande och bristande respekt för skattemedel. Kommunen hade satt sig i en omöjlig sits genom tidigare löften säger Bertil Jonsson(M)
Denna gång är det nog ingen som kastas ut i kylan utan Hedvall(S)tycker att kritiken är efterklok. Vi vill inte att det skall komma ett fastighetsbolag som höjer hyrorna så att friskolan i huset inte har råd att bo kvar.
Tänker du på AB Bostäder Hedvall? Hedvall säger att man fört samtal med andra intressenter men att de legat lägre än vad man nu får.
Senäte säger att de andra inte fått vara med och bjuda. Fastighetsbolaget Hemfosa säger att det är märkligt att kommunen inte ens vill höra vad andra bjuder.
Lidköping kommun ger och man tar, se bara till att givandet inte överskrider tagandet.
35 miljoner på att rusta upp Ciel-huset, det är mycket pengar, skall bli intressant och höra hur mycket man får, eller blir det hemligt?

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.