fredag 4 februari 2011

Danskar vill ha pengar tilbaka.

Ett drygt år efter konkursen får Köpstaden mellan Skara och Axvall nytt liv. Den här gången i dansk domstol. De två danska finansiärer som satsade vardera 15 miljoner kronor anser sig lurade och vill nu ha tillbaka sina pengar.
Köpstaden fick inte den utveckling danskarna tänkt sig. Hösten 2009 försattes ägarbolaget i konkurs.

Frågan är väl hur mycket ansvar man hade själva att förvissa sig om Köpstadens förmåga att bära sig. Det fanns nog inte många i närområdet som trodde på Köpstadens framtid när köpet gjordes av danskarna. Det var väl bara de första åren som man kan kalla Köpstaden för framgångsrik.
Hade man gjort en undersökning från en lokal redovisningsbyrå hade nog resultatet blivit negativt.

Alla städer runtomkring har sina egna "köpstäder" för att få den utanför Skara att fungera borde man haft en magnet typ IKEA. Sommarland lockar inte folk som vill handla.

Det bolag som drev Köpstaden i Axvall har/hade skulder vid konkursen på 112 miljoner kronor. Tillgångarna begränsades till fastigheten och säkra kundfordringar, då på 44 000 kronor.

Bert Karlsson har polisanmält försäljningen av Köpstaden och de personer som han anser ligga bakom en väl planerad blåsning av både Swedbank och de danska investerarna. Bert Karlsson anmälde försäljningen av Köpstaden till ekobrottsmyndigheten i Göteborg.
Trodde han hade fullt upp med det ekonomiska runt "Äventyrslandet" nu.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.