tisdag 4 oktober 2022

Ny scen?

Antingen har det varit knäpptyst om att Lidköping skal få en scen värdig namnet eller så har jag missat hela den senare debatten..
Det har förekommit flera förslag bland annat tyckte väl något politsikt snille att vi inte skulle konkurrera med Vara.. Någon tyckte inte vi behövde ett nytt badhus vi kunde åka till Skövde och bada dessa var bakåtsträvare i full utveckling av staden nu är någon form av nytt badhus på gång vad det nu blir..
Men en ny scen då? Folkets hus där teater spelats innan, vi har De la Gardieskolans aula där uppträdande har skett och det finns lokaler i Röd Kvarn där campus har föreläsningar och själva campus byggnaden men ingen tar speciellt med folk..
Så var då? Inte blir det i gamla Vesta fabriken där nu flera företag flyttat in som var på förslag en gång..

Varför inte bygga om skolan heter den inte Wennerbergsskolan? Som vi kallade för Östra skolan den har ju ett kulturellt utseende som passar en scen-lokal och den är stor nog att inrymma andra kulturella aktiviteter..
Mycket jobb? Kanske det men fasaden finns ju där..

Arkivbilder.
En ny scenlokal i Lidköping kan kosta ca 35 miljoner kronor och bör inte planeras förrän man vet om den kan komma in i Framnäsprojektet var visst något, om det är relaterat till Hamnstaden så lär väl vi inte få någon ny scen på evigheter.. Så ännu får vi äka till Vara och Skövde för at politikerna i Lidköping inte förmår att tillgodose medborgarna dessa nöjen i stan..
Nu skall man först försöka snåla in på ett nyt badhus som man chockades med en kostnad på 378 miljoner det får bara ett nytt reningsverk kosta i fickpengar..

Inga kommentarer:

Matnyttig kultur.

Visste inte att jag handlar med kulturklassat ting.. "Unesco utser den franska baguetten till en del av världens kulturarv.." Ef...