söndag 2 oktober 2022

Läkemedel mot alzheimer

I en artikel under "Hälsoliv" i Expressen påstår man följande.. Inte första gången det skrivs om detta men kanske denna gång..
"Efter många år av misslyckanden finns nu ett hopp om ett nytt effektivt läkemedel mot alzheimer. Patienter som fick det svenskutvecklade lecanemab hade långsammare försämring, visar en avgörande studie. – Ett jätteviktigt första steg, men det är inte lösningen på alzheimer, säger professor i neurologi."
Hade en bror som efter ett antal år avled i en annan demenssjukdom(Lewy body demens) något liknande alzheimers..
Nu är det försent för honom men om detta nya läkemedel stämmer kanske det kommer att finnas hopp för framtida offer..
Det är den första gången som en möjlig behandling tydligt visar att det går att påverka sjukdomsförloppet vid alzheimer, enligt data från företaget..
Det är en otäck sjukdom ingen vill se sina anhöriga försvinna bort i sitt medvetande för att sedan gå bort.. Allt beror på vad det satsas pengar på och då är tyvärr det ibland så vilken forskning som kan generera mest framtida inkomst.. Vi såg vad snabbt det kom fram Covid-19 vaccin..
När åldern lämnar hösten och går mot bistrare tider vill man inte ha mer än de krämpor man får med stigande ålder och få ett värdigt avslut..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Portal påkörd.

 Det var tur att jag inte var ute och åkte med min permobil när portalen rasade hade den ramlat över mig då så  skulle det gått mycket illa....