tisdag 4 oktober 2022

Hot mot en bransch!

Det är inte bara bil-fientliga politiker i stan som är ett hot mot centrumhandeln, stigande priser på mycket slår hårt mot butiksägare speciellt efter pandemin..
Ett av de största hoten är kommande hyreshöjningar där en inflationsbaserad hyreshöjning på svindlande 10 procent kan komma, vilket får branschen att varna för konkurser och tomma stadskärnor, speciellt mindre butiker.. Så alltså inte bara i Lidköping utan generellt..
Det har skrivits om att en butik som systembolaget är viktig för centrumhandeln, flera som skall handla där gör även andra inköp i butiker runt där och bolaget i Lidköping ligger mitt i centum-smeten, så det är nog bäst det får vara kvar..
Det byggs en del vackra hus centralt eller renoveras men ett centrum behöver också butiker för att leva blir det många tomma ytor där då dör ett centrum ut hjälper inte vilka utmärkelser man fått..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...