fredag 30 september 2022

Kommer vi ha råd?

Vi har väl blivit vana att det mesta kostar mer nu än innan i alla fall merparten av de "tjänster" vi behöver..
Beskedet från Riksbanken – att styrräntan höjs med en procentenhet kan sätta många svenska hushåll i en knivig ekonomisk position..
"De bolånetagare som har höga bolån och/eller små marginaler och redan nu kämpar med de stigande kostnaderna på övriga varor. Har man dessutom inget buffertsparande blir det ännu svårare att parera utgiftsökningar" skriver en ekonom..
Så är det väl med alla lite större kostnadsökningar att finns det ingen särskild marginal då blir det svårt.. Ett populärt svar brukar vara att man skall ha si eller så många löner sparade..
Liksom när man mer och mer slår undan benen för de som vill ta ut kontanter så tar marknaden ett strypgrepp på en del av befolkningen.. Förändringar av amorteringskraven kanske är på gång men om det är en hjälp vet jag inte..
Vet att hålla på att ta bort uttagsautomater hjälper inte men bankerna har fått som de ville fick ut folk från banken med dessa och därefter fått oss att använda kontokort nästan på heltid..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Styrräntan höjs.

"För åttonde gången i rad höjs styrräntan. Precis som väntat höjer Riksbanken med 25 punkter till 4 procent. Den skenande inflationen,...