söndag 25 september 2022

En ny aktör på livsmedelsmarknaden

Nyast på marknaden som säljer livsmedel är i alla fall här i stan Lidl som just nu genomgår en renovering och är stängd eller om den är genomförd.. Men nya aktörer vill in på marknaden..
"I Arninge utanför Stockholm öppnar den amerikanska lågpriskedjan Costco för första gången i Sverige och konkurrensen bland svenska matbutiker blir ännu hårdare.."
Det är ingen större risk att denna butik skulle dyka upp här för troligen får man inget etableringstillstånd om kommunpolitikerna får bestämma..
Denna amerikanska nya butik säljer inte bara livsmedel utan likt Lidl även annat men olikt andra butiker i den branschen kräver man en årsavgift läste på 500 kr.. Då säger man att genom storköp skall man kuna sälja större förpackningar mycket billigare.. Det får man vara skeptisk till..
Vet inte om det blir någon framgång denna typ av försäljning kanske i Stockholm men knappast i våra typer av städer.. Vad man kan köpa på Costco är bland annat diamanter, kakel, klockor, tv-apparater, kläder och mat.. Här är info från den amerikanska delen av deras försäljning..

Inga kommentarer:

NATO frågan!

För att sväva utanför vår trygghetszon en bit så det var ett jävla tjafs i media om Turkiet och NATO frågan.. Anser att NATO medlemskap är ...