torsdag 11 augusti 2022

Kräftor!

"Kräftpremiären är en högtid för många svenskar. Men i år kan det vara svårare att få tag i de små djuren..
Det beror framförallt på den kraftiga värmen som drabbat regionerna kring Medelhavet.. Kräftorna blir stressade av värmen och svårare att få tag i.."
2022: Kräftpremiären var den 7 augusti, vilket utgår från det traditionella kräftfisket som har sitt startskott samma datum. Längden på kräftsäsongen kan variera – men det vanligaste är att den pågår ända till slutet av september..
Det var en tid då man liksom midsommar fölljde nästan slaviskt denna premiär har även fångar kräftor av egen hand i burar, flera gånger efter Lidan i Tråvad tror jag det var..
Många gånger blev det turkiska frysta sådana kanske inte av samma kvalitet men då åt man bara för att få ta en eller flera stänkare..
Nu har tyvärr den traditionen tyvärr tynat bor för mig som flera andra nöjen från svunnen tid.. Men man får leva med den tiden som är och försöka finna lite nya sätt att få tiden meningsfull utan att blanda in sina krämpor.. 😎
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...